Monday, May 7, 2007

Het einde nadert...

Niet enkel van deze blog, maar ook van het academiejaar! Amai, het zit er bijna op. Nog een paar presentaties, opdrachten, papers, reflecties, enz.
Dan zijn er de examens. Bij deze wil ik iedereen succes wensen met zijn/haar examens en allerlei andere doelen. Hopelijk wordt het een geslaagd jaar voor iedereen en genieten van een (hopelijk zonnige) vakantie!

Hierbij kunnen we ons afvragen wat de vakantie ons zal bieden? Wat zal het volgend academiejaar bieden? De volgende stage? De nieuwe medestudenten? De nieuwe lectoren?
Kortom, wat zal de toekomst ons bieden?
Maar nu nog even focussen op vandaag, daarna kunnen we uitkijken naar wat komen zal!

Wie een glazen bol heeft (die werkt) mag mij altijd contacteren (bert.fiems@student.katho.be), maar voorlopig wens ik iedereen succes in wat hij of zij doet!

Danskant vzw

Dag vrienden,

Met de laatste stage achter de rug heb ik weer wat ervaring op zak. Eén van de dingen die me opviel in de stageschool (Wijnendale - Torhout) was de muziek die ze er gebruikten. Overal hoorde en zag ik cd's van 'danskant vzw'. Dit leek me volkomen onbekend, maar in die school werd de muziek gebruikt in de klas, bewegingsles, enz.

Interessante en bruikbare muziek zo bleek, dus ging ik op zoek naar meer...
In onze bibliotheek kun je enkel de verwijzing naar de website vinden. Op deze site staat het uitgebreide gamma van danskant, interessant om eens naar te kijken!
De site is simpelweg www.danskant.be, dit gaat om meer dan muziek. De vzw organiseert kampen en allerlei andere activiteiten. Een hele actieve organisatie dus!
Hopelijk vind je er iets. Als je specifiek op zoek bent voor cd, dvd & boeken voor het kleuteronderwijs, kan je terecht in hun catalogus (online).
(link catalogus: http://danskant.be/uitgaven/index.php/cPath/21)Dag vrienden!

Sunday, May 6, 2007

Huldegedicht aan Singer - Paul van Ostaijen

Ik herinner me het nog heel goed, onze eerste expressieoefening met het gedicht van Paul van Ostaijen. In het muzieklokaal mochten we allen luidkeels en expressief "SINGERS NAAIMASJIEN IS DE BESTE" roepen (toen we allen nog verlegen en teruggetrokken zielen waren).

Wel, gisteren kreeg ik zo'n 'Singers naaimasjien'! Jawel een echte 'Singers naaimasjien'!
Namelijk een erfstuk van mijn overgrootmoeder en ik ben er trots op. Nu er nog enkel mee kunnen werken...

Noem het een kwaliteit van 'de nieuwe man' of een kleuterleider met vrouwelijke trekken (zoals sommigen onterecht durven te beweren), maar naaien lukt me al. Nu enkel nog met de enige echte 'Singers naaimasjien'.

Als je dit prachtig gedicht nog eens wilt lezen, samen met andere werken van Paul van Ostaijen, kan je terecht op deze site. Veel leesplezier!Dag vrienden van de poëzie!