Saturday, April 14, 2007

Op een zonnige aprildag...


In het kader van wereldoriƫntatie, kregen ik en medestudent Sarah Deramoudt de opdracht om het proces "van melk tot boter" uit te werken. Daarom gingen we op 10 april een bezoek brengen aan de bio-boerderij "Molenhof" in Wijnendale (Torhout).
Al dan niet door een magere treinregeling, moesten we vroeg uit de veren. Want voor een boer begint het werk al heel vroeg in de ochtend.


Naast boter worden er nog andere zuivelproducten verkocht (kaas, melk, karnemelk,enz.). Misschien interessant voor de medestudenten die een gelijkaardig zuivelproces moeten uitwerken! De producten worden ter plaatse verkocht, maar gaan ook naar de markt. Sommige klanten overbruggen grote afstanden om de producten van deze boerderij te kopen.


Op de foto zijn kleine boterbolletjes te zien, dit is slechts een klein onderdeel van het grote boterproces. Maar de rest van dit proces zal te horen zijn in de les wereldoriƫntatie op de Katho-campus in Tielt. Allen daarheen!
(uitnodiging enkel geldig voor studenten 1 BAKO 1 & lectoren)


1 comment:

Derrie said...

Beste boterexpert-collega

Ik ben het er helemaal mee eens dat het een leerrijke dag was, maar Bert, wie moest er vroeg uit de veren?
De treinregeling was inderdaad wat magertjes, maar daar had enke ik last van. Jij moest alleen de 2 kilometer van je huis naar het station afleggen. (Weliswaar met 2 fietsen)

Dus even ter correctie: jij moest niet vroeg uit de veren, dat was mijn taak!

Met vriendelijke groeten,
je boter-vriendin Sarah